MEDEGEFINANCIERD DOOR DE EUROPESE UNIE

DE EUROPESE UNIE STEUNT CAMPAGNES VOOR DE PROMOTIE VAN HOOGWAARDIGE LANDBOUWPRODUCTEN

HomePublicaties en handige websites

Publicaties en handige websites

1. Volksgezondheid en gezin, economische zaken. Koninklijk besluit betreffende brood en andere bakkerijprodukten van 2 september 1985.

2. Verordening (EU) nr. 1169/2011 van het Europees Parlement en de Raad van 25 oktober 2011 betreffende de Verstrekking van voedselinformatie aan consumenten.

3. NUBEL. Belgische voedingsmiddelentabel.

4. Hoge Gezondheidsraad. Maten en gewichten. Handleiding voor gestandaardiseerde kwantificering van voedingsmiddelen in België. Januari 2005.

5. Hoge Gezondheidsraad. Voedingsaanbevelingen voor de Belgische bevolking – 2025. Brussel: HGR; 2025. Advies n° 9805-9807.

6. De Belgische Nationale Voedselconsumptiepeiling 2022-2023: resultaten. 

7. Vlaams Instituut Gezond Leven. Brood, volkoren graanproducten en aardappelen.

8. NICE. Jodium: moeten we ons zorgen maken?

9. BASO. De consensus van de BASO 2020. Een praktische gids voor de evaluatie en behandeling van overgewicht en obesitas.

10. Commissie Voeding van Diabetes Liga. Voedingsprotocol bij diabetes, 2019.

11. NICE Voedingsvezel. De feiten op een rij.

12. Vlaams Instituut Gezond Leven. Wat eet je het best op je boterham.

13. Verordening (EG) nr. 1924/2006 van het Europees Parlement en de Raad van 20 december 2006 inzake voedings- en gezondheidsclaims voor levensmiddelen.

14. Sociale zaken. Volksgezondheid en leefmilieu. Koninklijk besluit betreffende de etikettering van voorverpakte voedingsmiddelen van13 september 1999.

15. Vlaamse Coeliakie Vereniging. Wat is coeliakie?

16. Whole Grain Initiative. Definition of whole grain as food ingredient. Mei 2019

17. European Food Safety Authority (EFSA). Dietary Reference Values for nutrients – summary report. September 2019.

18. Food in Action – Voeding & Diëtetiek, info voor voedingsprofessionals.

Delen via

Publicaties en handige websites