Wetenschappelijke wereld roept op meer volkoren te eten
Breed wetenschappelijk consortium publiceert consensusdocument over volkorengranen
De wetenschappelijke bewijzen dat volkorengranen een positief effect hebben op onze gezondheid stapelen zich op. Een groep van 29 voedingswetenschappers vanuit de hele wereld - verenigd in het International Carbohydrate Quality Consortium (ICQC) - roept om die reden dan ook op om meer producten te eten met volkorengranen. In het consensusdocument beschrijven ze 10 belangrijke bevindingen waaruit de gezondheidsvoordelen blijken.
In het persbericht dat de Maastricht University recent publiceerde staat dat vaker volkoren eten direct samenhangt met een lager sterfterisico, minder kans op type 2 diabetes, hart- en vaatziekten en obesitas, en mogelijk dikke-darm-kanker. Ook wordt beschreven dat de vezels uit graan meer bewezen positief effect hebben op de gezondheid dan de vezels uit groenten en fruit. Het consensusdocument beschrijft daarnaast ook de effecten op gewichtsbeheersing bij mensen met overgewicht en obesitas.
>> Bekijk hier het consensusdocument
>> Bekijk hier het persbericht van de Maastricht University