Bekijk de factsheets van het Voedings- en Gezondheidscongres
Op 18 en 19 november 2016 vond het Voedings- en Gezondheidscongres plaats. Dit wetenschappelijke congres behandelde een reeks actuele onderwerpen in het domein van de voedingswetenschappen.
Eén van de topics was brood, waar prof. Fred Brouns, voorzitter Health Food Innovation, Universiteit Maastricht, Nederland, als expert spreker optrad. Professor Brouns besprak de feiten en misverstanden over de voedingswaarde en gezondheidseffecten van brood, aan de hand van actuele wetenschappelijke inzichten.
Instituut Brood & Gezondheid was als hoofdsponsor aanwezig op het congres. Vol enthousiasme ontvingen vele professionals de nieuwe Broodwijzer en verschillende wetenschappelijke artikelen, waaronder een verslag van de presentatie van Prof. Fred Brouns. U kunt hier alle artikelen van het congres nog eens nalezen:
- Factsheet Prof. Fred Brouns: Voedingswaarde en gezondheid van brood: feiten en misverstanden;
- Presentatie Prof. Fred Brouns;
- Artikel Desem: een brood met karakter;
- Artikel Doorveredelde tarwe: Minder gezond dan oude tarwesoorten?
Wilt u ook een Broodwijzer in uw praktijk? Vraag dan hier een exemplaar aan.
Het Instituut Brood & Gezondheid wil bij deze aanwezigen bedanken voor de grote interesse in het evenement.