MEDEGEFINANCIERD DOOR DE EUROPESE UNIE

DE EUROPESE UNIE STEUNT CAMPAGNES VOOR DE PROMOTIE VAN HOOGWAARDIGE LANDBOUWPRODUCTEN

HomeNieuwsWetenschappelijk symposium: Vezels & Volle Granen

Wetenschappelijk symposium: Vezels & Volle Granen

 

Save the date: 15 november 2019

Noteer alvast de datum en aarzel niet deze uitnodiging te delen met collega’s voedingsprofessionals.

Het Instituut Brood en Gezondheid VZW kijkt er alvast naar uit u te mogen verwelkomen op 15 november 2019 op deze aangeboden congresnamiddag, mede dankzij de steun van de Europese Unie. Deze congresmiddag is onderdeel van het Voedings- en Gezondheidscongres. 

Programma

U mag een ‘state of the art’ verwachten over volkoren granen en hun rol bij de preventie van chronische aandoeningen, bij coeliakie en glutensensitiviteit en bij de opbouw van onze microbiota. Ook wordt gezorgd voor de vertaling van de wetenschap naar het bord en stellen we ons de vraag hoe granen en hun vezels kunnen bijdragen tot een uitgebalanceerd en duurzamer dieet.

Wist u bijvoorbeeld dat volkoren granen het risico op het ontstaan van hart- en vaatziekten, type 2 diabetes en dikke darmkanker nog sterker verminderen dan groente en fruit? Of dat de Europese Commissie health claims goedkeurde voor verschillende soorten graanvezels, niet alleen voor wat betreft hun bijdrage tot een betere darmfunctie, maar ook voor hun verlagend effect op cholesterol en postprandiale glycemie?

Bent u klaar om de uitdaging aan te gaan uw cliënten te verleiden tot het eten van meer volkoren granen? Het symposium biedt u daarbij graag leidraad en inzichten in de allernieuwste ontwikkelingen.

Vast meer lezen over volle granen & brood?

Wilt u in afwachting wetenschappelijk onderbouwde en gevalideerde informatie of wetenschappelijke publicaties opzoeken of eenvoudigweg enkele inspirerende tips en recepten over brood, dan kunt u deze vinden op www.broodengezondheid.be, in de sectie gereserveerd voor professionals.

Praktisch

Datum Vrijdag 15 november 2019 | 13u tot 17u30
Locatie Voedings- en Gezondheidscongres | Brussels
Doelgroep Diëtisten en voedingsproffesionals
Accreditatie Wordt aangevraagd door de organisator van het Voedings- en Gezondheidscongres
 
Organisatiesecretariaat Instituut Brood & Gezondheid vzw in samenwerking met Voedings- en Gezondheidscongres
Contact info@broodengezondheid.be

 

Delen via