CAMPAGNE GEFINANCIERD MET STEUN VAN DE EUROPESE UNIE

DE EUROPESE UNIE STEUNT CAMPAGNES VOOR DE PROMOTIE VAN HOOGWAARDIGE LANDBOUWPRODUCTEN

HomeNieuwsDoorveredelde tarwe minder gezond dan oude tarwesoorten?

Doorveredelde tarwe minder gezond dan oude tarwesoorten?

Tarwe is al meer dan 10.000 jaar het belangrijkste gekweekte gewas in Europa en brood maakt al eeuwenlang een belangrijk deel uit van onze voeding. Maar dieetgoeroes uiten hun bezorgdheid over mogelijke negatieve effecten van tarwe en brood in het algemeen, op de gezondheid. Gezondheidsproblemen zoals overgewicht en diabetes type 2, allerlei allergieën, intoleranties en andere bijwerkingen zouden volgens critici mede veroorzaakt kunnen worden door gebruik van granen. De voedingswaarde van tarwegraan zou zijn verminderd door intensief en langdurig verbouwen. Sommigen beweren zelfs dat de nadelige effecten te wijten zijn aan de genetische modificatie van tarwe. Moeten we terecht kritisch zijn en brood vermijden of blijft volkorenbrood eten een verantwoorde keuze. We vroegen het aan specialisten ter zaken en lazen er de wetenschappelijke literatuur op na.

Benieuwd naar onze conclusie? Lees hier het volledige artikel!