Brood&Gezondheid op Eiwitfestival 3.0 - zien we je daar?
Het menu is klaar, de tickets staan online. Op 9 december prikken we samen in een rijk gevuld bord van kennis, smaak en ontmoetingen tijdens Eiwitfestival 3.0, in BluePoint Antwerpen. Met keynotes, panels en verrassende plantaardige creaties. Op deze inspirerende dag kan aandacht voor volkorenbrood niet ontbreken, daarom is ook Instituut Brood & Gezondheid erbij! Zien we je daar?
Volkorenbrood belangrijke bron van plantaardig eiwit
Volkorenbrood is een basisvoedingsmiddel dat een belangrijk onderdeel vormt van een gezonde en duurzame voeding en bovendien een scala aan voedingsstoffen levert tegen een kleine prijs. En met plantaardig beleg erbij wordt het een complete eiwitbron. Verschillende plantaardige eiwitbronnen kunnen elkaar namelijk uitstekend aanvullen, om zo toch alle essentiële aminozuren te leveren.
En bijkomend voordeel: volkorenbrood is een belangrijke leverancier van vezels. Kijkend naar de Voedselconsumptiepeiling dan hebben we in België niet zozeer een eiwitprobleem maar wel een vezelprobleem. Het verhogen van de vezelinname is een essentiële stap in het bevorderen van onze gezondheid en al jaren een uitdaging. Het eten van meer volkoren granen kan hierbij een belangrijke rol spelen.