CAMPAGNE GEFINANCIERD MET STEUN VAN DE EUROPESE UNIE

DE EUROPESE UNIE STEUNT CAMPAGNES VOOR DE PROMOTIE VAN HOOGWAARDIGE LANDBOUWPRODUCTEN

HomeNieuwsVolkoren als eiwitbron. Meer plantaardig eten? Volkoren is uitverkoren!

Volkoren als eiwitbron. Meer plantaardig eten? Volkoren is uitverkoren!

Een meer plantaardig voedingspatroon levert gezondheidswinst én is beter voor het milieu. Het Vlaams Instituut Gezond Leven adviseert dan ook om meer plantaardige dan dierlijke producten te consumeren. Daarnaast stelt de Hoge Gezondheidsraad, steunend op de bevindingen van het Global Burden of Disease project, dat te weinig plantaardige voeding en te veel rood en bewerkt vlees risicofactoren zijn voor de gezondheid. En hoewel je misschien niet direct aan (volkoren)brood denkt, past het uitstekend in een (meer) plantaardig voedingspatroon. Het is een belangrijke bron van plantaardige eiwitten en heeft een lagere impact op het milieu dan veel andere bronnen van eiwit. Laat volkorenbrood dus prominent aanwezig zijn op het bord!

Naar het volledige artikel.

Delen via